Bra italiensk restaurang i Stockholm

Från 30 plusgrader till 4 minusgrader. Är nu i Stockholm för att packa om innan avresan till Rom på måndag morgon. Mitt pendeltåg heter Ryanair och avgår 07 från Skavsta. Undrar hur många gånger jag tagit den flighten? När jag nu är i Stockholm kan det ju passa med ett Italientips härifrån. På Valhallavägen 69 ligger den italienska restaurangen La Ciociara. Det här är här många av “Stockholms-italienarna”, äter sin pizza och intar sin söndagslunch. Lokalen är krusidullfri, maten är fantastisk (allt jag har ätit har varit bra) och atmosfären är…”på-riktigt-italiensk”. Vad är era bästa Italientips i Stockholm?

Namnet Ciociara kommer från området Ciociara i södra Lazio. La Ciociara (svensk titel: Två kvinnor) är också namnet på De Sicas Oscarvinnande neorealistiska film, baserad på romanen av Alberto Moravia.

RSS 2.0 | Trackback |

2 Kommentarer på “Bra italiensk restaurang i Stockholm”

  1. Karin

    Ett till restaurangtips är italienaren Kol & Kox på Olofsgatan 7 A. Aftonbladet ger den fyra plus och skriver: “En italiensk krog som inte gör så väsen av sig, men som av mycket förklarliga skäl ändå har en stor och trogen publik.”

    Helt sant. Rekommenderas!

  2. Martin

    Helt rätt, La Ciociara har länge varit Stockholms bästa italienare. Så kul eftersom den är totalt otrendig. Pizzorna är de enda i Stockholm som smakar Italien.

Kommentera

XHTML: Du kan använda följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>